News55

Martin Timell anklagas för smygreklam av bluffprodukt

Artikelbild
STOCKHOLM 20110513
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 maj 2016

Villaägarnas Riksförbund går i en debattartikel till angrepp mot Martin Timell och programmet ”Äntligen hemma”.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Villaägarnas Riksförbunds chefsjurist Ulf Stenberg och byggnadstekniska expert Johan Smeds menar i en debattartikel i Aftonbladet att Martin Timell och TV4 gör smygreklam för vad man kallar ”en ren bluffprodukt”.

Det handlar om så kallad elektroosmotisk dränering, en metod som påstås kunna driva ut fukt från källare till jorden utanför huset med hjälp av elektriska impulser. Metoden kostar från 60 000 kronor och innebär att elkablar monteras på de fuktiga källarväggarna.

Villaägarnas Riksförbund skriver bland annat att ”Äntligen hemma” i TV4 inom kort inför 600 000 tv-tittare kommer att ”presentera en ren bluffprodukt”, “detta trots att de vet att forskare har kommit fram till att dräneringsmetoden inte fungerar”.

      Club55: Beställ glasögon och få ett extra par gratis hos Favoptic

“Skadar trovärdigheten”

Man menar att det skadar trovärdigheten när konsumentjournalistik riskerar att vilseleda konsumenterna och att ”kommersiella intressen kan köpa sig plats i vad som ska se ut som konsumentjournalistik”.

Debattörerna påpekar även att fuskbyggare har eftersökts för just den ifrågsatta metoden av det norska TV-programmet Bygg og Bedrag vars svenska variant Fuskbyggarna haft Martin Timell som programledare.

      Club55: Följ med på vår klubbsegling i Kroatien med More Sailing

ANNONS

Timell: “Hätska utfall”

I Dagens Media uttalar sig Martin Timell om kritiken:

– Vi har sysslat med vad man kallar konsumentupplysning. Vi har gjort två olika sorters dräneringar som finns på marknaden och som fungerar, säger han.

– Jag tycker det är synd att de gör hätska utfall mot oss i programmet istället för att prata med oss och vi har naturligtvis tagit in oberoende besiktningsmän som tittat på detta. Vi har gjort allt enligt konstens alla regler. Det är bra att det finns olika alternativ för konsumenterna.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS