News55

Suzanne Axell om nakenkritiken: "Folk borde ägna kraft åt annat än en barbiedocka utan hår på hönan"

Artikelbild
STOCKHOLM 20101130
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 apr. 2016

– Jag förstår att människor reagerar men inte hur stor grej det blev. Suzanne Axell, programledare för populära ”Fråga doktorn” berättar i en stor intervju om reaktionerna efter att man visat en naken kvinnokropp i TV.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en intervju i Expressen berättar Suzanne Axell om kritiken som uppstod när man visade upp en naken kvinnokropp med stora bröst och rakat kön.

– Vi har aldrig fått så mycket uppmärksamhet i “Fråga doktorn”. Jag kan tycka att folk borde ägna krafterna åt något annat än att hänga upp sig på en Barbiedocka. Visserligen på en med rejäla bomber, styva bröstvårtor och utan hår på hönan.

– Jag kan tycka att med tanke på hur världen ser ut, hur barn, kvinnor och djur blir behandlade så var det inte en stor grej. Jag förstår att människor reagerar men inte hur stor grej det blev.

På påpekandet att Suzanne Axell är ovanligt frispråkig för att vara SVT-profil svarar hon:

– Ja ja, då får de väl huta till mig då.

      LÄS MER: Kattis Ahlström: ”Jag är inte så präktig som folk tror”

“Det hade varit kul att få en blomma någon gång”

Suzanne Axell berättar även om hur hon efter 13 år som programledare för populära ”Fråga doktorn” inte fått något annat tecken på uppskattning från SVT-cheferna än en dagens lunch för 89 kronor.

ANNONS

– Man känner sig inte speciellt omhuldad, nej, säger Suzanne Axell.

– Man tas för given. Det hade varit kul att få en blomma någon gång när det är säsongsavslutning, men det har aldrig hänt. Men jag möter folk varje dag som uppskattar programmet och säger snälla saker.

Suzanne Axell berättar om hur hennes pappa lämnade familjen när hon var bara åtta år och att hon än idag, även efter hans död, är arg på honom.

      LÄS MER: Gunnel Lindblom: “Män blir hemska när de får makt”

“Jag behöver inte gå som en maräng i kyrkan”

– Jag skulle vilja fråga honom ”Hur tänkte du?” Jag önskar att han hade blivit äldre så jag hade kunnat fråga honom. Får man hela tiden känslan av att en man struntar i en är det inte speciellt bra, inte minst när man är liten flicka. Flickor ska gärna få lite pappa-uppmuntran för att bli starka. Jag har bra självförtroende men dålig självkänsla. Särskilt när det gäller män.

Suzanne Axell berättar att hon och hennes sambo Jörgen varit tillsammans i över trettio år, men att hon inte vill gifta sig.

– Jag tycker att tjejer ska ha egen ekonomi och självständighet. Jag behöver inte gå ut som en maräng i en kyrka. Jag klarar mig bra ändå. Ringar kan jag köpa åt mig själv. Eget yrke, egna pengar har varit väldigt viktigt för mig.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS