News55

Tonåring häktad för mord i Göteborg

Artikelbild
En tonårspojke häktas vid Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordet på en man i 25-årsåldern förra veckan. (Foto: Thomas Johansson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 08 juli 2024Publicerad: 08 juli 2024

En tonårspojke häktades på måndagen vid Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordet på en man i 25-årsåldern i Göteborg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var på torsdagskvällen som en man hittades skjuten med flera skott utomhus nära ett flerfamiljshus i Bagaregården. Mannen avled under kvällen av sina skador.

Enligt uppgift har den nu anhållne tonårspojken kopplingar till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården.

Bra bevisbildEnligt min uppfattning ser bevisbilden bra ut, säger chefsåklagare Per-Erik Rinsell till Göteborgs-Posten i samband med häktningen. Åklagaren säger också att de tittar på om det kan finnas fler inblandade i skjutningen, till exempel en anstiftare.

Tidigare under torsdagen inträffade en annan skjutning på en parkeringsplats i Partille. Tidningen erfar att polisen utgår från att de två skjutningarna kan vara kopplad till konflikten mellan kriminella gäng i södra respektive norra Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

Hög stressnivå

Stressnivån mellan de här två grupperingarna har varit extremt hög efter mordet på C Gambino, har en poliskälla sagt till Göteborgs-Posten. Rapparen C Gambino sköts ihjäl på Hisingen i början på juni. Två unga män sitter häktade misstänkta för medhjälp till mordet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS