News55

Den större sökinsatsen avbruten efter försvunne 83-åringen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 nov. 2015Publicerad: 09 nov. 2015

Sökandet efter den försvunne 83-åringen har trappats ner och man har dragit tillbaka hemvärnet, kustbevakningen, helikopter och hundförarna. Har mannen trillat i Kalixälven kan det ta år innan kroppen dyker upp, säger lokalpolisområdeschef Lars Öberg, till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Klockan fem i fredags avbröt vi den större sökinsatsen med militär, kustbevakning och hundförare, säger lokalpolisområdeschef Lars Öberg, till News55

Sökandet i Kalix kommer dock fortsätta i mindre skala. Nyligen fick polisen in ett tips som ska bearbetas.

– Men ingenting som är jättehett.

      LÄS MER: Polisen om försvunne 83-åringen: Vi söker i älven

Den försvunna 83-åringen har inte setts till sedan han besökte några bekanta förra söndagen. Under veckan som följde var det stort pådrag – sökandet pågick dag som natt och Missing People organiserade med flera skallgångar.

Kan ha trillat i älven

Lars Öberg vill inte spekulera men kan heller inte utesluta att mannen trillat i Kalixälven. Om så är fallet finns det en risk att kroppen, på grund av vattnets kalla temperatur, inte hittas på ett bra tag.

– Om man tittar på tidigare fall när personer bara försvunnit spårlöst under den här årstiden har de ibland inte hittats förrän året efter eftersom kroppens föruttnelseprocess inte sätter igång lika snabbt som under sommaren. Ibland har det gått flera år.

ANNONS

Polisen utesluter att mannen utsatts för ett brott.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS