News55

Då utropar Putin seger i kriget

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 03 apr. 2022Publicerad: 03 apr. 2022

Enligt uppgifter från flera myndighetskällor så planerar Vladimir Putin att utropa en seger mot Ukraina.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt flera amerikanska och europeiska myndighetskällor så kommer president Vladimir Putin att utropa seger i kriget mot Ukraina. Enligt källorna planeras utropandet att äga rum den nionde maj, ett sedan länge viktigt datum för Ryssland. Detta är dagen då man firar Nazitysklands kapitulering och segern i andra världskriget, rapporterar Aftonbladet

En faktisk seger för Ryssland verkar dock vara långt borta. Det är snarare så att Putin sägs förbereda sig på ett utdraget och långt krig. Kreml har meddelat att man kommer att dra tillbaka trupper i Kiev för att istället skifta fokus mot de östra regionerna i Ukraina. Mycket pekar på att kriget inte gått som Putin hade tänkt sig och man har fått tänka om.  

Trots motgångarna och svårigheter i fredsförhandlingar så menar källor att Putin oavsett kommer att hålla i en segerparad. Detta bland annat med anledning av att Putin har en hel del press på sig att visa på framgång. Den starka beslutsamheten inom ukrainsk militär, sanktioner och sammanhållningen mellan Ukraina och västvärlden verkar dock fortsätta att försvåra den uppgiften. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS