News55

Franska VM-hjälten får miljardbonus

Real Madrid
Franske VM-guldmedaljören Kylian Mbappé går till spanska Real Madrid och blir på riktigt pojken med guldbyxorna. (Foto: Michel Euler / AP / TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 04 juni 2024Publicerad: 04 juni 2024

Franske VM-guldmedaljören Kylian Mbappé uppges få en bonus värd minst motsvarande över 1,1 miljarder kronor när han flyttar till spanska Real Madrid.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den spanska storklubben har bekräftat övergången i ett kort uttalande och att en överenskommelse träffats med Mbappé om att han ska spela fem säsonger för Real Madrid.

Det här rapporterar amerikanska CNBC och uppger med hänvisning till Sky Sports att den 25-årige VM-vinnaren Mbappé, om uppgifterna stämmer, kan se fram mot en signeringsbonus på 108,4 miljoner dollar vilket är en bra bit över 1,1 miljarder kronor.

VM-stjärnan: Drömmen har gått i uppfyllelse

Kylian Mbappé skriver på X om kontraktet med Real Madrid att “en dröm” nu gått “i uppfyllelse”.

I slutet av juni löper hans kontrakt med Paris Saint-Germain ut och han väntas då officiellt ansluta till Real Madrid på en fri transfer.

Till BBC har Mbappé sagt att hans signeringsbonus är på motsvarande 162,9 miljoner dollar, vilket skulle betyda att han får 1,7 miljarder kronor som tack från Real Madrid för att han skrivit på för klubben, utöver en procentandel av sina bildrättigheter.

CNBC påpekar att nyhetskanalen inte fått bekräftat från oberoende källor vare sig Sky Sports eller BBC:s uppgifter om fransmannens finansiella uppgörelse med Real Madrid, som nyss tagit hem segern i Champions League för 15:e gången.

Mbappé gjorde 44 mål för Paris SG förra säsongen och hjälpte klubben att säkra Ligue 1-titeln för tolfte gången.

ANNONS

Han har varit franska ligans främsta målskytt de senaste sex säsongerna.

Missa inte: Så mycket tjänar Ronaldo – bäst betald igen News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS