News55

Stark inför majorn: "Tror på spelet nu"

Artikelbild
Maja Stark är en av sex svenskor som i veckan peggar upp i damernas första majortävling för säsongen – Chevron Championship i Houston, Texas. Arkivbild. (Foto: John Locher/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2024

Efter Ludvig Åbergs succé i US Masters är det nu dags för damernas första major. Formstarka Maja Stark är en av sex svenskor som peggar upp i Chevron Championship.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jag behöver inte tänka så mycket, utan tror på spelet nu, säger hon.

Maja Stark hade inte haft någon bra start på säsongen när hon kom till LPGA-tourtävlingen i Arizona för tre veckor sedan. Men då föll allt plötsligt på plats.

Dels handlade det om teknikarbete med svingen som gav utdelning, dels om en putter som rättades till eftersom lutningen på klubbhuvudet visade sig vara fel.

Tredjeplatsen, efter att länge haft segervittring, var ett skönt kvitto för Stark.

Ja, jag har ju spelat rätt kasst i början av året och det var både puttern och svingen och allt, säger 24-åringen från Abbekås.Jag vill inte skylla på utrustningen, för det var både puttern och mig det var fel på. Men skönt att jag kan lita på den nu.Hoppas på OS

TT träffade Maja Stark när hon var på Augusta National en dag under Mastersveckan, för att bland annat få en glimt av jämnåriga Ludvig Åberg – hennes förra skolkompis från golfgymnasiet i Helsingborg.

Stark vet att det är några heta månader hon har framför sig. Majortävlingarna är inte bara viktiga i sig, utan också viktiga vapen för att slå sig in i den svenska OS-truppen i Paris i sommar.

Just nu har Maja Stark den andra svenska damplatsen bakom Linn Grant, tack vare sin 46:e-plats på världsrankningen. Men både Anna Nordqvist (59:a) och Madelene Sagström (69:a) är ganska nära där bakom.

ANNONS

Självklart vill jag vara med i OS, det hade varit jättekul. Men det är samtidigt ett svårt mål att sätta upp, eftersom det beror så mycket på vad andra gör. Om Anna går och vinner tre tävlingar i rad nu så kan jag ju inte bli förbannad för det, säger skånskan.37:a i fjol

Årets första major avgörs precis som i fjol på The Club at Carlton Woods, några mil utanför Houston. Tävlingen flyttade dit från Kalifornien inför förra året då den också fick en ny huvudsponsor.

Svenskorna hade ingen lycka i premiärupplagan och Maja Stark var till slut bäst som 37:a, efter en riktigt tung avslutningsdag.

Storfavorit nu är världsettan Nelly Korda, som har vunnit fyra raka tävlingar på LPGA-touren. Skulle 25-åringen vinna igen tangerar hon rekordet på fem raka, som innehas av Nancy Lopez och Annika Sörenstam.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS