News55

80-åring utsattes för utpressning av hantverkare

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 21 dec. 2017

En 28-årig hantverkare har dömts för utpressning av en äldre man i Hägersten. När 80-åringen meddelade att han inte ville ha något jobb utfört på sitt hus hotade hantverkaren den äldre mannen och pressade honom på pengar, det rapporterar lokaltidningen Mitt i.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En dag fick den 80-årige mannen besök av ett flertal män som påstod att stuprören på mannens hus var dåliga och att de, som var hantverkare, skulle reparera dem. När den äldre mannen sade att han inte ville ha någon hjälp drog en av hantverkarna ner ett stuprör. Därefter blev situationen snabbt värre, det rapporterar lokaltidningen Mitt i.

      LÄS MER: Falsk elektriker gripen – lurade äldre på stora summor

Hotade med sina kontakter med maffian

Trots 80-åringens protester dök hantverkarna upp nästa dag för att reparera stuprören. När en av hantverkarna, en 28-åring, indikerade att han hade nära kontakt med maffian kände sig den äldre mannen tvingad att skriva på en offert för jobbet. Han övertalades också att ta ut 20 000 kronor och att betala 28-åringens varor i en elektronikbutik, det framkommer i förhör med 80-åringen och hans fru.

Totalt handlar det om drygt 77 000 kronor.

28-åringen har nu dömts mot sitt nekande till sju månaders fängelse för utpressning samt 89 000 kronor i skadestånd till det äldre paret.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS