News55

Därför anser de flesta pensionärer att livet leker

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 05 jan. 2018

En ny undersökning som AMF gjort om sina pensionärskunder visar att hela 93 procent är nöjda eller mycket nöjda med livet som pensionär, skriver Privata Affärer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Allt var inte bättre förr, åtminstone om man ska tro AMS:s 17 000 pensionärskunder som deltagit i en undersökning om pensionärers välmående, skriver Privata Affärer.

Många av dem anser nämligen att livet blivit betydligt bättre efter att de pensionerat sig. Andelen som anser sig vara mycket nöjda med livet som pensionär har ökat från strax under 30 procent före pensionen till nästan 50 procent bland dem som är pensionerade.

De främsta skälen till varför personerna i undersökningen anser sig vara mer nöjda efter pensionen är att de hinner njuta mer av vardagen, att den är mindre stressig och att de har hälsan i behåll.

      LÄS MER: Så satsar regeringen på Sveriges pensionärer

Ekonomin oroar

De som inte känner sig nöjda med livet som pensionär beror till stor del på dålig ekonomi eller oro över sin ekonomi. För en av tio berodde missnöjet på sviktande hälsa.

– En överväldigande majoritet av pensionärerna säger att deras liv är lika bra eller bättre än före pensionen. Man är nog glad över att slippa väckarklockor och en inrutad tillvaro och i stället fritt kunna ägna sig åt det man vill. Med stigande ålder tenderar man även att värdesätta god hälsa allt mer, säger Dan Adolphson, trygghetsekonom, AMF till Privata Affärer.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS