News55

En enda fråga ändrade hela hans liv

Matt Higgins
Matt Higgins, 50, har genomlevt det mesta och till slut ställde han den avgörande frågan till sig själv som blev vändpunkten i livet: "Varför inte jag?" (Foto: Skärmdump från Youtube)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 23 maj 2024Publicerad: 23 maj 2024

Matt Higgins, 50, är amerikansk affärsman, författare, medgrundare och vd för RSE Ventures. En gång i tiden ändrade en enda fråga allt i hans liv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Varför inte jag? 

Frågan ekar mellan fyra väggar, mellan världens alla hörn. 

När Matt Higgins satte ner foten och tänkte att det kunde bli något mer av den tillvaro han växt upp i, började hans liv förändras.

Mamman var sjuk och han hjälpte till med skötseln och familjens ekonomi genom olika ströjobb – gatuförsäljning, skrapa bort fastklibbade tuggummin och en rad andra meningslösa gigs. 

Drömmen – en viktig väg ut 

I allt det tungrodda fann Higgins kraft i sin förmåga att drömma om ett liv som han inte trott var möjligt tidigare, men nu trodde han det. Hans visioner växte fram och formade en inre röst som han lyssnade till och följde. Den förde honom bort, ut på nya vägar.

En dag anställdes han som pressekreterare åt New York Citys hittills yngste borgmästare. Vägen dit blev kortare än väntat och den öppnade nya dörrar. Higgins har aldrig varit rädd för att ta för sig – kanske är det en konsekvens av fattigdomen han växt upp i, rapporterar Inc.

ANNONS

Man ska aldrig låta sig stoppas

ANNONS

I ett inledande tal inför studenter på Molloy University, Long Island den 20 maj, berättade Higgins om stunder i sitt liv som blivit avgörande tidsmarkörer och hur han hanterat tvivel på sig själv och upplevelsen av att bli diagnostiserad med en sällsynt sjukdom. 

“Till Klassen 2024, låt aldrig någon övertyga er om att ert förflutna sätter ett tak på er framtid. Det sätter bara golvet”, sade Higgins. “Och trots alla välsignelser ni strävar efter, och alla bördor ni måste bära, ställ er alltid den enda frågan som har kraften att förändra ert liv: Varför inte jag?

I dag föreläser han på Harvard Business School, Molloy University, liksom en rad andra universitet.

Han hjälper också unga entreprenörer att förverkliga sina affärsplaner genom riskkapitalbolaget RSE Ventures – något han själv gått igenom en gång i livet som ung entreprenör. 

Läs också:

Vägen till framgång – enligt Amazons vd

Här är frasen som kan göra dig mer framgångsrik

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS