News55

"Hur dyr blir nya skolan?"

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 10 juni 2022

Skenande byggkostnader oroar inför starten av ett nytt, stort skolbygge i en större svensk stad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I Linköping oroar man sig för skenande kostnader inför bygget av Nya Kungsbergsskolan. Corren skriver att när det stora bygget står klart ska det inrymma en högstadieskola för cirka 900 elever samt en särskola för 75 elever. Byggstarten närmar sig och nu undrar många vad skolan kommer att kosta.

Helena Barany, vd på Halmstad Delivery, är årets entreprenör i Halmstad, skriver Hallandsposten idag. Utmärkelsen delas ut till en eller flera personer som betytt mycket för lokala företags tillväxt och utveckling under året som gått. Helena Barany fick motta priset idag på kommunens näringslivsträff Guldmorgon för sin insats, sitt driv och engagemang samt för att hon är en omtänksam arbetsgivare.

Nya Wermlands-Tidningen rapporterar att en kommunal chef i Säffle anlitat en lärare för svartarbete. Läraren använde dessutom skolans grävmaskin för att utföra arbetet. Trots detta har båda fått behålla sina jobb, skriver tidningen.

Västerbottens-Kuriren kommer med ett tråkigt besked för många Umeå-bor idag. Populära Restaurang ÖK:s på Sandbacka i Umeå tvingas hålla stängt i sommar. Krogen som öppnade så sent som i oktober förra året missar hela sommarsäsongen på grund av en vattenskada.

Fritidsbanken är ett slags bibliotek med sport- och friluftsutrustning som kan lånas av vem som helst. Numera finns det en Fritidsbank i en tredjedel av landets kommuner men i Borås har den varit stängd i över ett år. Idag skriver dock Borås Tidning att kommunen tar över den populära verksamheten. Till en början kommer kommunen att driva Fritidsbanken som en mobil verksamhet där en buss kommer att besöka olika platser i kommunen och låna ut utrustning över dagen. Efter årsskiftet planerar kommunen att kunna öppna i en ny, fast lokal.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS