News55

Ingvar Kamprad berättar om sin oro för Ikeas framtid

Artikelbild
HAPARANDA 20061114
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 mars 2016

Ikeas grundare Ingvar Kamprad fyller snart 90 år. Inför födelsedagen har TV4 gjort en dokumentär om honom och det är med en viss oro Ingvar Kamprad pratar om företagets framtid, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ingvar Kamprad är stolt över sitt Ikea, säger han i den dokumentär som TV4 sänder på onsdag. Men han är också orolig för möbelföretagets framtid. När han själv inte finns längre, vem kommer se till att hembygden Ämhult – grundbulten för verksamheten – fortsätter vara lika central?

      LÄS MER: “Avbryt samarbetet, Ikea”

Viktigt att behålla grundidéerna

– Om utvecklingen av någon anledning tvingar oss att lämna delar av den verksamhet vi har i Älmhult i dag för någon annan stans, då är det sedan lätt att Älmhult inte har den betydelse som jag hoppas och drömmer om att den ska ha även i framtiden, säger han i dokumentären, skriver Expressen.

      LÄS MER: Ingvar Kamprad skänker miljoner till äldre

Ingvar Kamprad poängterar att det är viktigt med utveckling, men att samtidigt behålla grundidéerna.

I dokumentären får tittaren följa med på en resa från Ikeas första stapplande steg, till det globala företag Ikea är i dag. Ingvar Kamprad beskriver hur han tänkt när han byggt upp den så kallade “Ikeakulturen”, svårigheterna med att behålla kulturen – samt hur viktiga hans söner är för möbeljättens framtid.

Dokumentären om Ingvar Kamprad sänds på TV4 klockan 21.00.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS