News55

Kravet: Stoppa rysk olja - trots europeiska uppoffringar

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 05 maj 2022

Både DN och Expressen kräver att Europa sätter stopp för den ryska oljan, trots uppoffringar och en riskabel framtid. Det behövs en ny affärsmodell för kärnkraften i Sverige, skriver DI:s ledarskribent. Det är några av rubrikerna på dagens ledarsidor.

ANNONS
ANNONS

Kärnkraften kräver en ny affärsmodell, skriver Frida Wallnor i Dagens Industri. Den nuvarande marknadsmodellen gör att det inte byggs fler kärnkraftsreaktorer trots att det behövs planerbar kraftproduktion för att täcka upp när det inte blåser. “Sverige kommer att behöva mer av allt om den framtida elkalkylen ska gå ihop – mer sol- och vindkraft, fler kärnreaktorer och rejält utbyggd överföringskapacitet i näten”, menar ledarskribenten.

Stoppa den ryska oljan även om det kräver europeiska uppoffringar, kräver Dagens Nyheters ledarredaktion. “Inte för att det är gratis att stoppa importen av rysk energi. Utan för att Putins förlust är större. Och för att det är rätt sak att göra”.

Expressen ställer samma krav på rysk olja och skriver att pressen behöver öka ytterligare på Kreml. Men man varnar även för att det kommer bli en farlig tid framöver. “Risken är överhängande att det blir värre innan det blir bättre”, skriver ledarredaktionen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS