News55

Hultqvist: Regeringen saknar ryggrad

Artikelbild
Peter Hultqvist, Socialdemokraternas försvarspolitiske talesperson. (Foto: Pontus Lundahl/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 maj 2024Publicerad: 16 maj 2024

Oppositionen anser att regeringspartierna vikt ned sig för Sverigedemokraterna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den eventuella ryggrad som fanns på högerkanten har förvandlats till en lakritsrem, säger Peter Hultqvist, försvarspolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

Hultqvists tolkning av torsdagens möte mellan Tidöpartiernas partisekreterare om SD:s politiska propaganda på sociala medier är att M, KD och L “köpt” de förklaringar och de åtgärder som SD har lagt fram.

Här borde man verkligen kräva att trollfabriken stängs. De accepterar naivt lite kosmetisk förändring, sedan ska man tydligen gå vidare, säger han.

Hultqvist ser SD:s “trollfabrik” som ett inre hot i Sverige som skapar splittring. Han tycker att regeringspartierna inte bryr sig det och placerar relationen till SD före omsorgen av landet.

Skamligt

Centerledaren Muharrem Demirok är inne på samma spår.

Man gör det här till en fråga om Tidöavtalet och rent krasst kan jag säga att jag struntar fullständigt i Tidöavtalet. Det här handlar om Sverige och om alla människor som har råkat ut för de här trollarméerna – inte om Tidöavtalets artighetsparagraf.

Han ger inget alls för den ursäkt som SD har framfört till regeringspartierna.

ANNONS

Det här är en intern hantering av Tidöpartierna för att ge sken av att man tar frågan på allvar, men i själva verket har man gett SD grönt ljus att fortsätta med den här typen av verksamhet. Det är banne mig skamligt.

ANNONS

Svagt ledarskap

Även Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar säger att det handlar om ett större demokratiproblem och “inte i första hand om hur artig man ska vara mellan Tidöpartierna”.

Dadgostar menar att statsministern nu måste ta ansvar.

Det framstår som att SD driver med hela situationen och Ulf Kristersson klarar inte att hantera detta på ett bra sätt. Det är ett svagt ledarskap vi ser, säger hon.Lind: Tomma ord

Amanda Lind, språkrör för Miljöpartiet, kallar SD:s ursäkt för tomma ord – och säger även hon att Tidöpartierna verkar göra det här till en fråga om en artighetsklausul.

Kristersson bör kräva SD på en ursäkt till alla berörda, enligt Lind.

Det avgörande är att den här verksamheten upphör. Vi kräver därför att partiet ska förbjudas ha trollkonton.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS