News55

Mäklare misstänks lurat pensionärspar på miljoner

Artikelbild
ARKIV 120713. Till Salu-skylt.
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 juni 2016

En mäklare i Sundsvall har polisanmälts efter att denne misstänks ha lurat ett pensionärspar på en miljonvinst vid en husförsäljning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Misstankarna mot mäklaren väcktes när denne skulle hjälpa ett pensionärspar att sälja sin gemensamma villa. Det gamla och sjukliga paret hade inga nära anhöriga som kunde hjälpa dem med husförsäljningen och mäklaren åtog sig att sälja villan åt dem.

Men nu misstänker man att mäklaren aldrig ordnade med någon visning eller ens lade ut huset på bostadsmarknaden. Istället ska denne själv ha köpt huset till ett rejält underpris. Ett par år tidigare hade villan värderats till 3,5 miljoner men mäklaren gav det gamla paret 2,5 miljoner kronor för deras hus.

      LÄS MER: Bestulen under bostadsvisningen – då gäller inte hemförsäkringen

När affären polisanmäldes undersökte mäklarens arbetsgivare saken och upptäckte fler märkliga omständigheter kring försäljningen och köpekontraktet.

– Den här personen kommer inte tillbaka hit. Jag har tagit tillbaka bilen, nycklarna och spärrat affärskontot, säger mäklarfirmans ägare till Sundsvalls Tidning.

– Det är ju hemskt omoraliskt att göra så här mot gamla människor.

      Upptäck Club55: Få gratis privatjuridisk rådgivning hos Avtal24

Nu utreder polisen fler affärer som mäklaren har varit inblandad i. Den som leder förundersökningen är kammaråklagare Katarina Becker:

ANNONS

– I dag rubriceras det här som trolöshet mot huvudman. Det har hållits förhör men det är inte läge att säga så mycket än, säger hon till Sundsvalls Tidning.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS