News55

News55 och pensionärsorganisationerna fortsätter sitt samarbete i Almedalen

Artikelbild
VISBY 2016-07-05
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 jan. 2018

I somras tog Äldreforum för första gången plats i Visby under Almedalsveckan. Ett samarbete mellan News55 och pensionärsorganisationerna PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna som visade sig bli så lyckat att det upprepas 2018.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Även i sommar kommer de tre största pensionärsorganisationerna, PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna tillsammans med News55 att agera från samma scen, Äldreforum, under politikerveckan med start den 1 juli i Almedalen.

– Vår satsning fick genomslag i somras och frågor som berör äldre uppmärksammades både i media och på den politiska agendan. Det finns skäl för de politiska partierna att lyssna på vad som framförs i Äldreforum. De som är 65 år eller äldre kommer att utgöra 27 procent av väljarkåren till höstens val, säger News55:s Artur Ringart.

News55 kommer tillsammans med pensionärsorganisationerna PRO (360 000 medlemmar) SPF Seniorerna (265 000 medlemmar) och SKPF Pensionärerna (170 000 medlemmar) att lyfta frågor som berör den erfarna delen av befolkningen från Äldreforums scen i Almedalen.

– Jag är glad att SPF Seniorerna för andra året bidrar till att göra Äldreforum till ett nav för det äldrepolitiska samtalet. Var fjärde väljare är 65 år eller äldre och vi vill ha ett tryggt liv. Trygghet är därför den hjärtefråga som vi lyfter under årets Almedalsvecka. Trygghet med pensioner som går att leva på, bostäder vi kan åldras i, en väl fungerande sjukvård och en äldreomsorg värd namnet, säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

Heta ämnen i fjol var bland annat den orättvisa beskattningen för pensionärer, de låga bostadstilläggen och ojämlikheten i pensionssystemet.

– Det känns riktigt bra att vi är tillsammans i Almedalen igen. Vi ska se till att äldrefrågorna syns och hörs. Ingen ska känna otrygghet för att bli äldre. Vi ska kunna lita på att få god omsorg och sjukvård när vi behöver det. Vi är stolta över att tio års intensivt arbete för att slopa pensionärsskatten gett resultat. Men det räcker inte. Inför valet är det dags att ta nästa steg – mot höjd allmän pension, säger Christina Tallberg, ordförande för PRO.

Även SKPF Pensionärerna ser fram emot ett fortsatt samarbete med News55 och Äldreforum.

– Det är med stort engagemang vi i SKPF Pensionärerna även i år deltar i Äldreforum. Vi måste fortsätta vara aktiva med att driva äldrefrågorna. Med tanke på att en fjärdedel av årets väljare är pensionärer, är det ett måste att de frågorna ska ligga högt upp på vår agenda. Jämställda pensioner, en pension som man kan leva på, inte bara överleva. Vård och omsorg måste få en högre bemanning dygnet runt. Den tryggheten har alla rätt till efter ett långt arbetsliv. Bygg tillgängliga bostäder till rimliga kostnader där en pensionär har råd att hyra eller köpa sin bostad, säger Berit Bölander, SKPF Pensionärernas förbundsordförande.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS