News55

PR-experten: Avgå Miljöpartiet

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 apr. 2016

Medierådgivaren Paul Ronge ser bara en konstruktiv lösning på partiets kris - att avgå ur regeringen. – Miljöpartiet är som ett band som är ute på turné, spelar falskt och gör bort sig på ställe efter ställe, skriver han i sin blogg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är ord och inga visor när Paul Ronge i ett nytt blogginlägg “ger krisråd” till Miljöpartiet, som på senare tid drabbats av en rad motgångar.

Den senaste uppdagades på onsdagen när SVT avslöjade att Miljöpartiets planeringschef försökt få Aktuellt att tysta kritiken mot den avhoppade bostadsministern Mehmet Kaplan.

      LÄS MER: Löfven: Mehmet Kaplan avgår som minister

Ifrågasätter språkrören

Paul Ronge menar att skandalerna i sig är illa nog men att partiets två språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolins hantering av, framförallt Kaplan-krisen, också får honom att fundera på hur säkra språkrören själva är i sin demokratiska kompass.

      LÄS MER: Uteblivet handslag fällde politiker

“Behöver jag tillägga vilket sänke Åsa Romson blivit för sitt parti med ständiga grodor och ”felsägningar” som hon ofta efteråt har pinsamt svårt att förklara?”, skriver Paul Ronge och konstaterar att Miljöpartiets krishanterare inte är mottagliga för råd utifrån.

“Just nu tror jag de sitter som i en bunker, tycker fruktansvärt synd om sig själva och ser det som att hela världen är emot dem.”

ANNONS

      LÄS MER: Romson: 11 september en olycka

Spelar falskt och gör bort sig

Han leker dock med tanken att som medierådgivare ge partiet krisråd för att hitta lösningar på problemen. Och då finns det bara en konstruktiv lösning och det är att avgå från regeringen, skriver han.

      LÄS MER: Bert Karlsson vill anmäla bostadsministern: “De ska fan få betala för det”

“Miljöpartiet är som ett band som är ute på turné, spelar falskt och gör bort sig på ställe efter ställe. Som hade behövt en manager som hade sagt: Ni måste repetera, ni måste kunna låtarna, ni måste skaffa scenvana innan ni turnerar. Kort sagt: Miljöpartiet är inte regeringsdugliga.”

Paul Ronge skriver att statsminister Stefan Löfven nu har sin möjlighet att göra en regeringsombildning.

“Han skulle ha chansen, men har han förmågan? Det återstår att se.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS