Det finns många sätt att spara pengar på resan. Här listas vad man ska tänka på när man väljer betallösning.
Mest läst i kategorin
Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.
Sommaren är här och kanske ska du åka iväg på den där efterlängtade resan? Göteborgs-Posten listar ett antal saker man bör tänka på.
Först och främst bör man ha med sig både kort och kontanter. Det kan också vara bra att ha flera kort med sig. Du kan tappa ditt kort eller så kan det bli stulet och då är det bra att ha ett extra kort till hands. Därför kan det även vara bra att förvara dem på olika ställen.
En annan sak som kan vara värt att fundera kring är vilket kort som ska få följa med på resan. Det är viktigt att jämföra de kostnader och förmåner som korten kommer med, skriver tidningen. Olika kort kommer att ha olika för- och nackdelar så ta hänsyn till olika avgifter och förmåner som försäkringar. Ska du resa utanför EU kan det finnas en poäng med att skaffa ett kort som inte har uttagsavgifter utanför EU.
– Titta på årsavgift, valutaväxling, avgift och eventuella försäkringar när du ska välja ett nytt kort, även om en del av försäkringsskyddet redan kan finnas i hemförsäkringens reseskydd, förklarar Eva Lindström, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå för GP.
Ytterligare en aspekt att ta hänsyn till är valutaväxlingspåslag, en avgift som banken tar för tjänsten att växla pengar. Dessa tilläggsavgifter vid valutaväxling varierar ofta mellan olika kort. GP:s sammanställning visar att påslaget kan variera mellan 0 och 2 procent för olika bank-, betal- och kreditkort utomlands.
– Flera av de kort som har noll procent i valutaväxlingspåslag är kreditkort, men så länge man betalar hela skulden som finns på kortet inom förfallodagen blir det räntefritt, förklarar Eva Lindström för tidningen.
Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.
Senaste nytt
Tänk inte mer på bokföringen (än du behöver)
Med Fortnox är bokföringen uppdaterad i realtid, så att du alltid kan lita på siffrorna.
Rekommendationer om RS-virus – detta bör du veta
Folkhälsomyndigheten har publicerat rekommendationer om vaccination mot RS-virus till vissa grupper för att skydda mot allvarlig sjukdom. Här får du veta mer om deras råd.