News55

Svenskar bäst på att förnya sina hem - sämst på budget

Artikelbild
STOCKHOLM 20151103
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 06 okt. 2016

Svenskar skiljer sig från andra länder i beteendet kring att renovera sina bostäder, visar en stor undersökning som Houzz & Home har gjort.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svenskar ligger i den globala toppen när det kommer till att prioritera att förnya sitt hem men är bland de sämsta på att hålla sin budget för renoveringen. Hela 49 procent spräcker sin budget på grund av att de valt dyrare material eller produkter än vad som var tänkt från början.

Svenskar spenderade i genomsnitt 246 000 kronor på sin senaste renovering vilket är mycket mindre än till exempel amerikaner, tyskar och japaner som i vissa fall spenderar upp till det dubbla.

Så prioriterar vi

      LÄS MER: Oron: Är pensionerade Christers hus för fint för att lyckas bli sålt?

Över 1200 personer som antingen planerar eller nyligen har genomfört en renovering har svarat på en undersökning som Houzz & Home genomfört. Stora skillnader i våra sätt att renovera trädde fram. Svenskar renoverar oftast för att de vill förnya sina hem och byta stil, till skillnad mot till exempel japaner som oftast renoverar för att få mer utrymme.

      LÄS MER: Det här gör svenskarna med skatteåterbäringen

Kan leda till skuldfälla

”Undersökningsresultatet visar att svenskar ligger i botten av de undersökta länderna när det gäller andelen som finansierar sin renovering med besparingar och i toppen när det gäller att finansiera renoveringen via sitt bostadslån. Den oroväckande signalen kommer dock från de yngres beteende, där nästan var tionde väljer kredit, vilket kan göra renoveringen till en skuldfälla”, säger Marcus Hartwall, verkställande direktör på Houzz & Home.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS