Doldisarna bakom Billys pizza, Gorbys piroger och Karins lasagne har bokstavligen tjänat miljarder på din lata bakismat.
Mest läst i kategorin
Dafgårds familjeföretag omsätter tre miljarder kronor per år. Och deras produkter känner du säkert igen från en microvågsugn nära dig.
MISSA INTE: Ny skatt redan 1 januari: Viktigaste förändringarna för din plånbok
Kungen av micro-pizza
Billys pizza, Gorbys pirog eller Karins lasagne har gjort Dafgårds matbolag till en riktig kassako, som anställer över 1 000 personer.
I slutet av 80-talet och början 90-talet växte storsäljarna Billys pizza och Gorbys pirog i kölvattnet av att microvågsugnen blev allt vanligare i svenska hushåll.
Och det är fortfarande micro-matens okrönta kung och drottning. Varje år säljs runt 30 miljoner Billys ochcirka 15 miljoner Gorbys.
Senaste nytt
Inte bara pizza och piroger
Förutom det omsätter man hundratals miljoner med mat till både restauranger, hushåll och industrier.
Expressen jämför familjen Dafgård med Ikea-familjen Kamprad: Svenska familjeföretag som gjort miljardvinster i det dolda.
Familjen och förmögenheten
Gunnar Dafgård grundade bolaget för nästan 100 år sedan och fick två söner som idag driver bolaget.
Styrelseordförande Thomas Dafgård, 75 år gammal, hade en förvärvsinkomst i fjol på 1 303 200 kronor och ett överskott av kapital på 2 366 954 kronor.
Hans bror Ulf Dafgård är 69 år gammal och är VD i bolaget. Han tjänade förra året 715 500 kronor, och gjorde ett överskott av kapital på 4 515 565 kronor.
Läs mer om ekonomi:
Ny skatt redan 1 januari: Viktigaste förändringarna för din plånbok
Har din bilnyckel hemliga funktionen? Finns i Sveriges vanligaste bil
Hurra! Höjd pension med 1 530 kronor direkt efter nyår – efter skatt
Redaktionschef Bilbo Göransson på E55 har arbetat som journalist i tio år på radio, teve och flera tidningar, bland annat på DN och UNT, och har erfarenhet som både reporter, webbredaktör och ekonomiredaktör.
Redaktionschef Bilbo Göransson på E55 har arbetat som journalist i tio år på radio, teve och flera tidningar, bland annat på DN och UNT, och har erfarenhet som både reporter, webbredaktör och ekonomiredaktör.