News55
Detta är en sponsrad artikel

Ostron, hummer, löjrom så mycket man ville - i kväll var himlen nära!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 07 dec. 2017Publicerad: 07 dec. 2017

Att få äta obegränsat med hummer, ostron, räkor, kungskrabba och löjrom (allt färskt) - det har jag aldrig varit med om. Förrän i kväll. Det kallades julbord. Men det var helt skinkfritt. Och man saknade inte grisen ett dugg. En gammal dröm gick i upfyllelse...

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jo, en gång har jag provat detta: det var för några decennier sen som den mästerlige kocken Stefan Bjur var först med att erbjuda ett skadjursbord, på gamla Reisen vid Skeppsbron. Numera finns det fler som kör hans koncept. Men i dag undrar jag om nån slår det som serveras på Stockholm Fisk på Vasagatan.

Löjrom, som brukar serveras i snåla 30-gramsklickar, fyllde en stor skål på det här julbordet. Med alla tillbehör, förstås: rödlök, gräddfil, toast.

Humrarna var nordamerikanska, men färskkokta och utmärkta. Och räkorna var färska, svenska, Smögen. Den läckra kungskrabban var av högsta kvalitet. Och de havsdoftande ostronen var pinfärska.

Det fanns berg av de här delikatesserna framdukade – bara att ta för sig!

Dessutom fanns förstås olika sillar (från Melanders fina kök), lax, musslor, Jansson och annat gott. Plus ett suveränt dessertbord.

Smakar det så kostar det visserligen: 925:- på lunchen. Då ingår i alla fall kaffe, vilket inte alltid är fallet: när man ätit sitt julbord för många hundralappar har många krögare mage att ta 25-50 kronor för en kopp kaffe efteråt. Men inte här, alltså.

För min del får den här krogen gärna erbjuda marint julbord året runt…

ANNONS