News55
Detta är en sponsrad artikel

Oxrullader blir härlig söndagsmiddag

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 19 mars 2017Publicerad: 19 mars 2017

Här råder rena husmanskostrallyt för närvarande. I dag gör vi oxrullader!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Köpte lövbiff för andra gången på en vecka, den var ovanligt fin till sjömansbiffen häromdan. Och nu alltså oxrullader – lite pyssligt och farligt (?) gräddigt, men vansinnigt gott.

Det är kul men inte nödvändigt att fylla dem med nånting. En vacker dag ska jag prova med härlig oxmärg och äpple och kanske en liten bit bacon, men den här gången blev det saltgurka, en tesked stekt rödlök och en bit marinerad fetaost. Dessutom strök jag lite dijonsenap på varje köttskiva, pepprade rejält och saltade:

Sen är det ett petgöra att rulla ihop skivorna till fina dolmar och fästa ihop dem med tandpetare. Jag är inget bra på det, det blev mer små runda paket, men vatusan…

Så över med bitarna i en smord form, varpå man tar sig an det kanske viktigaste: såsen. Jag hällde en ansenligt mängd grädde i pannan som “rulladerna” just stekts i (där sitter massor av god smak) och spetsade med oxbuljong, soja, kalvfond, en tesked svart vinbärsgelé och lite olika kryddor (ta efter smak). Kokade ihop såsen med lite redning och justerade smaken.

Sen var det bara att hälla såsen över oxrulladerna och ställa in i ugnen, 200 grader i en timme.

Kokt mandelpotatis är himmelskt gott att servera till, liksom nåt grönt – sockerärter, broccoli eller gröna ärter. Samt vinbärsgelé eller lingonsylt.

ANNONS

Det kan man kalla söndagsmiddag!

ANNONS