Så inreder vi vardagsrummet i höst - 5 tips

När hösten gör intåg och det blir kallare utomhus byter vi altanhäng mot soffhäng. Vi flyttar in i vardagsrummet. Här får du 5 enkla inredningstips.

Harald Nylund

Annons

Annons

Naturen flyttar in

Vi fullkomligt öser på med växter och blommor. Växttrenden är viktig för oss och något vi gärna hakar på nu när naturen flyttar in i våra vardagsrum. Blommor och växter ger dessutom en renare, friskare inomhusluft och höjer mysfaktorn rejält. Det blir ombonat och hemtrevligt. Vi satsar gärna på blommor i varma färger och även plastblommor, snittblommor och torkade blommor. Eller varför inte ett gäng stora, praktfulla och lyxiga palmer som flyttar hela vardagsrummet till sydligare breddgrader? Maldiverna, till exempel.

Därför älskar vi att ha många ljuskällor

När det blir mörkare utomhus behöver vi ljuskällor. Många olika ljuskällor. Massor med ljus! Med punktbelysning förhöjer vi närvaron av något. Det kan vara en tavla, en bokhylla eller någon annan specifik inredningsdetalj eller möbel som betyder mycket för oss. Med punktbelysning kan vi dessutom rikta ljuset mot rummets hörn för att lysa upp skrymslen och vrår som tidigare låg gömda i mörka skuggor. Detta skapar rymd. Punktbelysning fungerar även bra som mysbelysning när vi vill skapa harmoni och en tillvaro vi kan koppla av i. När vi använder dekorationsbelysning kombinerar vi ljuskällor med inredning. Det blir både effektfullt och lekfullt.

Soffbord i trämaterial

Vi inreder med naturnära toner och i vardagsrummet syns detta inte minst på våra soffbord i ek och furu. När vi väljer soffbord så ser vi till att höjden är rätt i relation till soffan. Vi vill inte att soffbordet enbart ska bli en plats att vila fötterna på, utan även en plats som skapar umgänge, öppnar upp möjligheten för sällskapsspel och charkbrickor. Vi väljer hållbara material och vi inreder klimatsmart och lyxigt. Vi väljer svensktillverkade, handgjorda soffbord som håller i en evighet. Vi vill inte köpa nytt för att byta ut och sälja efter ett par år.

Varma, gula toner

Oavsett om det gäller accentfärger eller huvudkulörer så väljer vi varma, gula färger. Soffkuddar och textilier i ockragult, honung, senap, gyllene och brända toner. I höst inreder vi med varma färger.

Vi utgår från mattan

Mattan blir en mycket central och viktig detalj i vardagsrummet. Det ska vara det första vi ser när vi kliver in i rummet. Vi anpassar soffa och soffgrupp efter vilken matta vi har, inte tvärtom. Det finns dessutom en hel uppsjö mattor att välja bland i olika färger, former och material. Utbudet är enormt, vilket gör det roligt att välja matta!

Harald Nylund
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons