News55

Camilla Läckbergs barn ligger inte på latsidan: ”De måste jobba”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 27 dec. 2021

Camilla Läckberg har en enorm förmögenhet och behöver inte oroa sig för varken sin eller barnens ekonomi. Men hon är hård, barnen ska jobba.

ANNONS
ANNONS

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 47, är snuskigt rik och drog bara under förra året in över 60 miljoner kronor, något hon är stolt över då hon jobbat hårt för varenda krona. Uppväxt i lilla Fjällbacka började hon arbeta som 11-åring och tycker det är viktigt att hennes egna barn Wille, 19, Meja, 17, Charlie, 12, och Polly, 5, får med sig samma inställning i livet.

–  Jag kör så hårt med mina barn om att de måste jobba. 19-åringen och 17-åringen har sommarjobbat på Gröna Lund hela sommaren och min äldsta jobbar heltid på ett fik nu när han har tagit ett sabbatsår efter studenten. 17-åringen har också ett par extrajobb, säger Camilla Läckberg till Aftonbladet.

Författaren hade kunnat låta barnen bli bortskämda och inte behöva kämpa för att kunna köpa prylar men det är inget hon låter hända. Däremot har de fått uppleva mer, något som hon anser att ingen kan få nog av.

– Vad gäller upplevelser, där har de absolut fått uppleva mer än många andra. Men jag är lite av åsikten att det är svårare att skämma bort med upplevelser än med prylar, med prylar har jag varit väldigt noga med att inte skämma bort. De vet att minsta tendens till att bli bortskämda så kommer det att bli en rejäl åtstramning där hemma.

Sonen Charlie har redan börjat aktiespara genom att dra in pengar på att gå ut och gå med hundar som behöver rastas och nu är det bara yngsta dottern Polly som ska sättas i arbete.

– Jag har varit väldigt noga med det, att det inte ska bli bortskämda barn.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS