News55

Kenneth Gärdestads hustru om makens svåra sjukdom

Artikelbild
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 feb. 2018

Kenneth Gärdestad fick tidigare i februari årets hederspris under grammisgalan. Efteråt fick han föras akut till sjukhus. Nu berättar hans hustru Christina om artistens kamp mot sjukdomen, skriver Expressen. – Det kommer nog ta tid. Jag åker dit varje dag och hälsar på honom, berättar hon för tidningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidigare i februari fick Kenneth Gärdestad ta emot årets hederspris på grammisgalan för sina insatser som artist och låtskrivare, inte minst de älskade texter han skrev för sin bror Ted, skriver Expressen.

Kenneth Gärdestad lider av hudcancer och latent lymfom och leddes upp på scenen av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Artisten höll ett känslosamt tacktal där han berättade om sin sjukdom. Han tackade publiken och sa:

– Det är omtumlande som ni märker och jag är inte så stadig. Det här blir det sista stora hurraropet.

      LÄS MER: Svårt sjuke Kenneth Gärdestad höll gripande tacktal

Fördes akut till sjukhus

Kenneth Gärdestad fick stående ovationer, men efter galan var han så dålig att han fick köras akut till sjukhus. Och där har han blivit kvar. Då berättade Kenneth Gärdegårds hustru Christina för Expressen:

– Vi fick åka in i går därför att febern steg. Han fick 39 grader.

Redan innan galan hade Christina varit osäker på om Kenneth verkligen skulle orka.

ANNONS

– Han har ju dragits med sin hosta ett par veckor och det har tärt väldigt mycket på honom. Det var en avvägning hur vi skulle göra. Det är klart att han ville komma dit, fast han kände sig svag, sa hon då, skriver Expressen.

      LÄS MER: Kenneth Gärdestad talar ut om sin cancer

Kunde inte besöka sin man

Nu berättar hon för tidningen att hon själv har varit sjuk i influensa, vilket gjorde att hon inte kunde besöka sin man den första tiden. Även Kenneth, har ovanpå sin cancer drabbats av influensan.

Christina säger att man ännu inte har börjat tala om när Kenneth kan komma hem.

– Det går inte med någon hög fart så det kommer nog ta sin tid. Det är en jobbig influensa som han har drabbats av, säger hon till Expressen.

Kenneth Gärdestad har nu varit på sjukhus i elva dagar.

– Det blir bättre för varje dag, men han måste fortfarande vara kvar under uppsikt. Jag åker dit varje dag och hälsar på, säger Christina Gärdestad till Expressen.

ANNONS

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS