News55

Mia Skäringers kamp efter succén- ”Jag blir aldrig sams med lycka”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 sep. 2021

Hennes svarta humor får många att le men för Mia Skäringer Lázár är livet inte en dans på rosor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Komikern, skådisen och manusförfattaren Mia Skäringer Lázár, 44, är ett välkänt ansikte för många och fick ett stort genombrott som rollfiguren Anna i humorserien ”Solsidan” på TV4. Hennes svarta humor med en underfundig vardagston gillas av många och skådisen skildrar med pricksäker förträfflighet ofta det allmängiltiga.

Komikern gjorde bejublad succé med showen ”No more fucks to give” som hade utsålda hus Sverige runt och där hon visade en stundtals smärtsamt nattsvart och sårbar sida av sig själv i flera av numren.

– Jag har aldrig varit sams med ordet lycka. Ordet lycka är en överdrift som får det verkliga varandet att framstå i sämre dager. Som om ingenting är tillräckligt. Det är i försöken att vara en lycklig och lyckad människa som jag kväver nuet, skriver hon i ett Instagraminlägg som i dagsläget kommenterats av 1 583 personer.

När hon släppte boken ”Maria-En kvinnlig komikers dagbok-den lagrade sorgen”, (Lind & Co) om den destruktiva uppväxten i en missbrukarfamilj, självhatet och ätstörningarna hon mött i livet, öppnade även skådisen upp för de övergrepp hon blivit utsatt för som barn och hur det påverkat hennes liv. Hon vill, med det förklara bakgrunden till den stundtals arga feministen och få människor att se kopplingen.

– Jag vill att folk ska se sambandet mellan flickan, övergreppen, ätstörningarna, bekräftelsehovet och den totala ödelagda sexualiteten. Det är väl egentligen den vettiga anledningen till att jag berättar min historia.

Mia har många strängar på sin lyra och har precis även släppt låten ”Aldrig nu” i samarbete med artisten Molly Sanden, 29, och några av Sveriges främsta artister som ligger bakom låtarna. Musiken är baserat på boken och albumet, som släpps i november, handlar mycket om de utmaningar Mia och många med henne drabbats av.

– Det trasiga i mig letade upp det trasiga i någon annan för att jag hade så dålig självrespekt under så lång tid. Det är ganska vanligt om något går sönder tidigt hos en människa, jag var också den tjocka, roliga tjejen som plötsligt blev smal och fick en helt ny typ av bekräftelse, som jag inte kunde hantera. Det blev ett självskadebeteende som jag gärna upprepade. Men det tar ju inte ifrån ansvaret hos vuxna. En frisk vuxen man utnyttjar ju inte ett barn eller en ung tonårstjej i de lägena, berättar hon i Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS