News55

TV4-profilerna som försvann - vad gör de idag?

Artikelbild
Foto: Bertil Ericson/TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 maj 2022

De har varit våra ständiga följeslagare under många år och vi är vana att se dem i ”Nyhetsmorgon” varje dag. Men vad hände med de profiler som försvann?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Nyhetsmorgon” på TV4 har för många blivit en vän att börja dagen med. Nyhetsuppdateringar varvas med känslosamma intervjuer och aktuella inslag och programledarna har blivit stora profiler då de guidar tittarna med varsam hand genom det populära programmet.

Och genom åren har programledarna kommit och gått och många har funderat på var de tagit vägen, berättar Må Bra.

Staffan Dopping, 65, minns många efter hans minst sagt roliga felsägning i programmet 2000 då han skulle påannonsera barnprogrammet ”Stålmannen” i ”Nyhetsmorgon” och i stället för att säga ”Jag har lite grön kryptonit i fickan” sa han ”Jag har lite grön kryptonit i fittan”.

– Det var en känsla av skam, jag gick lite som i en bubbla. Men omgivningen tyckte att för att vara ett misstag så var det ovanligt underbart, sa Staffan Dopping flera år senare till Expressen.

Fem år senare slutade Staffan på programmet och har sedan dess jobbat med kommunikation för nyhetssajten Kvartal.

Linda Nyberg, 52, försvann från rutan 2015 efter att ha varit en kanalens stora profiler som innan TV4 setts i både SVT och TV3. Hon har helt bytt bana och arbetar nu som kommunikations- och marknadschef på SCA och Apoteket samt är delägare i underhållningsplattformen Flaire.

– Det som jag saknar från tv är redaktionsarbetet, att jobba med nyheter och alla typer av samhällsfrågor, har Linda Nyberg tidigare sagt till Expressen.

När Jesper Börjesson, 51, slutade på ”Nyhetsmorgon” var det gråtfest i rutan men han har idag skapat sig en ny plats på Head of learning på Rejlers, ett konsultföretag.

ANNONS

– Jag gör ju delvis det jag gjorde tidigare, träffar en massa spännande människor och gör intervjuer, men i en annan kontext. Nu sysslar jag med att inspirera våra anställda med ny kunskap och inspiration, säger han till Kvällsposten.

Lotta Mossberg, 69, sände TV4-nyheterna första gången 1990 och blev omåttligt populär men efter tre år i soffan började hon jobba för Täby galopp som vd och under en tid, fram till sin pension arbetade hon som programchef på Sveriges Radio Stockholm.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS