News55

Här är årets restrender

Artikelbild
Nya restrender gör entré under 2024.
News55
News55
Uppdaterad: 15 jan. 2024Publicerad: 15 jan. 2024

Det är nytt år och dags för nya resplaner. En ny trend ser ut att bli populär under året, rapporterar TV4.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett vanligt resmål för svenskarna har länge varit destinationer som erbjuder värme. Medelhavet är för många en solklar favorit. Även olika resmål i Sverige har varit populärt.

TV4 rapporterar att ovanstående resetrender kommer att hålla i sig under 2024, men en ny uppstickare spår man – nämligen resor med tåg. Ser man till statistiken för tillfälligt har dock inga större förändringar skett än gällande tågresor utomlands.

— Det är ungefär drygt hälften av alla våra semesterresor utomlands som vi gör är med flyg. Tågresorna står för mindre än tio procent, säger resedirektören Per J Andersson.

Inför 2024 tillkommer flera nya positiva saker om man väljer att resa med nattåg. Till exempel gör nya tåglinjer mellan olika städer i Europa entré. I Sverige väntas även nya nattåg med högre standard och bättre sängar.

Budgetalternativ kan bli populärt

Med tanke på de svåra ekonomiska läge många just nu befinner sig i kan många komma att fokusera på budgetalternativ. Ett sätt att hålla ner kostnaderna är att göra bostadsbyten. Bytena görs genom olika sajter och är säkra att använda enligt Per J Andersson.

– Man lämnar ofta sin bostad väldigt städad och kommer till en bostad som är städad. Man har koll på varandra genom de här sajterna. Det är väldigt säkert, säger han.

En annan trend som EU har förutspått är att allt fler kommer att välja att resa till kallare breddgrader med tanke på det generellt varmare klimatet. Man tror att resorna till det annars populära Medelhavet kommer att minska med cirka 10 procent.

ANNONS

— De nordliga länderna i Europa kommer att öka med kanske fem procent större turistströmmar, säger Per J Andersson.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS