News55

Här är prischocken som drabbar svenska turister

Här är prischocken som drabbar svenska turister
Arkivbild: Unsplash
News55
News55
Uppdaterad: 21 mars 2024Publicerad: 21 mars 2024

Ett semesterparadis drabbas av prischocker och det kommer att påverka svenskar som reser dit.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I Alcudia, en favoritdestination bland svenska turister på Mallorca, har myndigheterna beslutat att kraftigt höja priset för att hyra solstolar och parasoller på stränderna. Det rapporterar bland annat Expressen.

Från och med sommaren kommer kostnaden för två solstolar och ett parasoll i kommunen att stiga till 18 euro, vilket motsvarar drygt 200 kronor, enligt Mallorca Magazin.

Detta innebär en höjning med hela 40 procent jämfört med föregående säsong.

Alcudias borgmästare Fina Linares förklarar att tariffen behövde justeras eftersom den inte hade förändrats sedan 2016. Hon påpekar även att flera indirekta kostnader, såsom strandstädning och sandborttagning, behövde tas i beaktande.

— Det nuvarande priset räcker inte, säger Linares.

Men oppositionspartierna på Mallorca är inte överens med borgmästarens resonemang. De anser att bekvämligheten blir alltför dyr.

Samtidigt har myndigheterna på Mallorca varnat för att man kommer att införa strängare åtgärder riktade mot turister.
Tidigare i mars meddelade borgmästaren i Palma, Jaime Martinez, att man kommer att införa ännu högre böter för “antisocialt beteende”, såsom stöld, våld och skadegörelse.

Turister riskerar nu böter på upp till 3 000 euro, motsvarande 33 000 svenska kronor, om de bryter mot lagarna, enligt norska Dagbladet.

ANNONS

LÄS MER: Så slår svenskar rekord i fusk

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS