News55

Tricket: Så håller dina jordgubbar längre

En kvinna stoppar en jordgubbe i munnen. Visst älskar vi jordgubbar, men ibland håller de ganska dåligt och möglar innan vi hunnit äta upp dem. Här är några tips på hur du kan få dem att hålla sig fräscha lite längre
Visst älskar vi jordgubbar, men ibland håller de ganska dåligt och möglar innan vi hunnit äta upp dem. Här är några tips på hur du kan få dem att hålla sig fräscha lite längre. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 10 juni 2024Publicerad: 10 juni 2024

Jordgubbssäsongen är äntligen här, men de läckra bären blir ofta dåliga innan vi ens hunnit servera dem. Här är några knep som får jordgubbar att hålla längre.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När du köpt jordgubbar och kommer hem med paketet är det bra att genast gå igenom dem och rensa bort gubbar som redan är dåliga så att eventuella mögelsporer inte sprider sig, det skriver Hemmets Journal.

Men, snoppa dem inte, gör inte det förrän du ska äta dem och ställ in dem i kylskåpet, du ska alltid förvara jordgubbar i kylskåpet för då håller de längre.

Åttiksbad förlänger hållbarheten

Ett ättiksbad är också något som förlänger gubbarnas hållbarhet, de kommer inte ta smak av ättikan.

Så här gör du: Skölj dina osnoppade jordgubbar och häll 5 deciliter vatten och 0,5 deciliter ättika i en skål. Därefter lägger du jordgubbarna i skålen och tar sedan upp dem igen och låter dem torka.

När jordgubbarna har torkat lägger du tillbaka dem i sin ask, gärna med lite hushållspapper i botten, och ställer in dem i kylskåpet. Med det här knepet kan de hålla i upp till två veckor.

Så känner du igen svenska jordgubbar

Svensk sommar – då vankas det jordgubbar. Men hur vet du om jordgubbarna kommer från Sverige när du handlar i butik eller på torget? Experten guidar dig.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS