News55
Detta är en sponsrad artikel

Den här skinkan är en fullträff

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 22 dec. 2020Publicerad: 22 dec. 2020

Vi följde tidningens test - och hittade en suverän julskinka!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Har du inte köpt julskinkan än? Här får du lite hjälp att hitta rätt i skinkdjungeln.

Tidningarnas tester stämmer ju inte alltid överens med ens egen smak. Men den här gången blev vi glada över att vi tog rygg på Expressens julskinkstest. För den som fick fem getingar (maxbetyg) visade sig verkligen vara en läckerbit när jag kom hem från affären i går. Saftig, smakrik, mör och vacker!

Dessutom var den nästan chockerande billig: 39 kronor kilot!

Märket är Garant och modellen julskinka med svål. Kanske bidrar svålen till att hålla skinkan saftig och fin?

Svålen skär man förstås bort, tillsammans med en del av fettet innan man griljerar. Men låt lite fett sitta kvar på skinkan, det skyddar och ger god smak!

Aldrig griljerat själv? Det är SÅ enkelt: blanda i en skål senap (gärna två sorter, en svensk söt och en fransk Dijon; kanske också en grovkornig “skånsk”) med en äggula och 1 msk ströbröd. Rör ihop och stryk ut över skinkan. Värm ugnen till 225 grader och ställ in skinkan c:a 10 minuter. Ta ut den så fort griljeringen börjar få färg och kyl snabbt ned den. Klar att äta!

Garantskinkan med svål köpte vi på Hemköp. Har redan ätit upp en ansenlig del. I dessa tider måste man få tjuvstarta julen!

ANNONS

ANNONS