News55
Detta är en sponsrad artikel

Det brummar på i folkhemmet

Artikelbild
Olle Waller
Olle Waller
Uppdaterad: 28 okt. 2015Publicerad: 28 okt. 2015

Minns ni den ljuva ungdomen när svällkropparna blodfylldes av minsta beröring? När det faktiskt räckte med att fantisera om något ekivokt för att blodet skulle börja pulsera. Darrningarna i sätet på en buss, tåg eller en spårvagn kunde vara alldeles tillräckliga för att lubrikationen skulle flöda och erektionen stå i givakt. Denna rent mekaniska funktion som plötsligt bara händer!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Eller hände förr, i alla fall.

Den manliga erektionen är på ett påtagligt sätt mer uppmärksammad och de flesta män minns säkert jobbiga situationer i hemmet när de försökt dölja morgonståndet på väg till badrummet. Att försöka uträtta behoven med ett präktigt morgonstånd – det ni mina damer, det har ni sluppit minsann.

      LÄS MER: “My name is Olle and I’m a sex worker”

När ungdomens hormonsprattel är över behövs dock oftast lite mer rejäla tag för att uppnå samma resultat.

De första massageapparaterna som diskret såldes kom i slutet av 1800-talet – alltså före introducerandet av en sådan viktig hushållsprodukt som dammsugaren. I dag hittar vi sexleksaker i vart och varannat svenskt hem, och vi vet genom undersökningar att de används i fyra fall av fem.

Det brummar på i folkhemmet! Däremot är det givetvis inget vi pratar om – sexuell njutning upplever de flesta privat.

      LÄS MER: Hur får vi vara sexuella under livsloppet?

Sexleksaker säljs i dag främst via nätet, men i varje svensk stad av någorlunda storlek finns det en butik som heter något i stil med Lustgården, Kondomeriet eller Afrodites Apotek. Där hittar du det mesta som finns på marknaden och möter folk med god kunskap om produkterna.

ANNONS

Men i likhet med de Tupperware-partyn som var populära förr anordnas i dag även sexleksakspartyn i hemmiljö, med demonstrationer och försäljning. Såvitt jag vet är det uppsluppna tillställningar med tjo och tjim. För kvinnor, ska tilläggas.

Jag har aldrig under mina år som sexualupplysare hört talas om liknande träffar för män. Varför är det så?

      LÄS MER: Det som aldrig blir sagt i omklädningsrummet

Ett svar tror jag är att medan kvinnor bryter normer kring att vara de som aktivt tar för sig i sexlivet, vilar det någon sorts “loser- stämpel” över män som inte besitter “the real stuff”. Skulle de möjligen gå på ett sexleksaksparty vore det troligen för att få tips på heta prylar de kan överraska sina partners med.

Dagens sexleksaker liknar knappast de gamla traditionella löspenisar som lite lagom ådriga skulle efterlikna det manliga könet. Nu satsas det på fin design och funktion som ger njutning för båda könen. Produkter av hög kvalitet och med miljötestade material.

Mitt råd till dig som vill köpa en sexleksak – oavsett du gör det i butik, på nätet, eller (kors i sovrumstaket!) på ett hemmaparty – är att du lägger några extra kronor på varan. Då får du mest för pengarna.
/Brum brum hälsar Olle Waller

PS. Jag har inga band eller ekonomisk koppling till sexleksaksbranschen om nu någon undrar om jag talar i egen sak. DS

ANNONS