News55
Detta är en sponsrad artikel

Du är vad du äter - den lustfyllda versionen

Artikelbild
Olle Waller
Olle Waller
Uppdaterad: 04 dec. 2015Publicerad: 04 dec. 2015

Skymningen sänker sig över den sydspanska orten Fuengirola. Det har blivit dags för en tapasrunda och för sjunde året i rad kan man under två veckor avnjuta dessa små tilltugg i en form som sätter fantasin i rörelse. Det ska inte bara smaka bra, det ska se bra ut också. Eller för att tala klarspråk: det ska se erotiskt ut.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett hundratal restauranger är engagerade i denna orgie av mer eller mindre fantasifulla små läckerbitar. För två euro – alltså till en kostnad under en tjuga – får du en tapas och ett glas vin eller öl . Visst är det väl så att vi svenskar älskar att tala om vad saker och ting kostar när vi är utomlands? Och om man kan bli både mätt och lite lagom lullig för en hundring så blir vi lyckliga.

Men hur mycket erotik det blir efter en tapasrunda kan diskuteras. Risken är väl att man somnar där i soffan, lite lätt småfjärtande, mätt och belåten, men inte så sugen på en erotiskt efterrätt. Eller är det bara jag som …

      LÄS MER: Sexet hänger på håret

Nu tillhör inte jag de som tror på olika maträtter som ett afrodisiakum. Möjligen kan alkohol i måttliga mängder ha den effekten på lusten. Några glas vin kan ju få oss att slappna av så vi vågar ge oss hän. Men mat, nja …

Visst kan man kan bli lite upprymd om någon bjuder en på ostron, rysk kaviar och champagne. Men då handlar det säkert mer om känslan av tacksamhet över att personen i fråga är så generös att hen är beredd att slösa en mindre förmögenhet på mig än det faktum att det vi äter och dricker i sig skulle påverka lusten.

Det är lätt att föreställa sig hur den friska havssmaken av ostron gjort att människor associerat upplevelsen till smaken och doften av kvinnans kön. På samma sätt som malda horn från hjortdjur och, hemska tanke, utrotningshotade noshörningar ska leda tankarna till en hård och pålitlig erektion. Tyvärr verkar upplysningsarbetet kring dessa “potensmedel” inte ge några vidare resultat. Gamla myter om effekten av malda noshörningshorn och tigerben lever kvar och genererar miljarder till uppköpare, handlare och tjuvskyttar.

      LÄS MER: Ovanlig trubbnoshörning död

I jämförelse med denna skändliga marknad känns en “tapas erotica”-festival härligt befriande och god i dubbel bemärkelse. Erotik betyder “hörande till kärleken”. Och kärleken till mat och vin, som konsumeras i goda vänners sällskap i den ljumma spanska novemberkvällen, är den kärlek och sköna minne som jag tar med mig hem till den krispiga kylan.

ANNONS

Snart är det jul och då får man njuta av kulorna i grenen på granen. Det kanske jag får lov att kalla pappas erotica (gud vad dåligt).

ANNONS