News55
Detta är en sponsrad artikel

Festmat som tröst i ruskvädret: gös med brynt smör och hummertoast

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 07 juli 2020Publicerad: 07 juli 2020

Gös är en av våra favoritfiskar. Och här spelar smöret en avgörande roll: först att steka i, sen lättbrynt och hällt över fisken. Och färsklöken, den där runda, vita som säljs i knippen och bara finns nu på försommaren, är underbar. Rå i sallader eller som här, sakta stekt i samma panna som fisken. Några champinjoner ur restlådan fick också steka med.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Och eftersom det skulle vara extra festligt passade en smörstekt liten toast med hummersallad alldeles utmärkt.

Nånting grönt är ett måste till varje rätt, här blev det några blad krasse från den egna pallkragsodlingen, där det nu i regnet växer över alla bräddar.

Och jag kämpar hårt för att hålla mördarsniglarna borta. Går ut varje natt och plockar bort ett par stycken. Har också fått ett facebooktips om att strö ut äggskal bland grönsakerna. Sniglarna lär ogilla det. Och faktist: i går låg det bara två sniglar – utanför grönsakslandet. Ska ut nu i natt igen och se om idén fortfarande håller…

(PS: potatisen ser god ut – men var bedrövlig. Marilyn heter den, säljs till ohemult pris på ICA, bl.a., tar evigheter att koka, blir blöt och nästan lite sötsmakande. Nästa gång blir det mandelpotatis, som vanligt).

ANNONS