News55
Detta är en sponsrad artikel

Häng med när det skrevs korvhistoria!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 24 okt. 2016Publicerad: 24 okt. 2016

Kolla coola korven! Den är förklädd! Chokladmoussekorv draperad med "senap" som är passionsfrukspuré och "ketchup" som i själva verket var hallonpuré. En dessertkorv! Det skrevs korvhistoria i kväll - och jag fick vara med.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

025

Det udda men högst seriösa sällskapet Korvakademien firade 25-årsjubileum med middag på fina restaurangen Hillenberg i Stockholm. Fem rätter, korv genomgående i de mest fantasifulla kreationer. Så fantasifullt och raffinerat att just den här menyn aldrig kommer att upprepas. En unik kväll för korvfantaster, alltså.

Matproffs från olika håll hade lekt fram det här:

020

En liten fläskkorv kryddad med ingefära och äpple, skapad av Christina Möller, preses i Korvakademien och för kvällen stilenligt klädd i korvklänning. Sen fick man sätta tänderna i en lättrökt kycklingkorv med Karl johanssvamp, lardo och pumpapuré:

022

Höga och spännande smaker, signerade mästerkocken Roland Persson. Och efter det kom hillenbergkrögaren Karl Ljungs eget mästerverk:

023

ANNONS

En korv på vildand och anklever med tryffel, jordärtskocka och äppelsky. Mmmm…

Varpå kökschefen på Hilleberg, Magnus Persson, slog till med lammkorv med fänkål, rosad vitlök och kikärtor:

024

Och sen rundades det alltså av med dessertchokladkorven, som – om det finns nån rättvisa i världen – borde bli legendarisk. Särskilt kul att det var en kvinna bakom verket: Sara Hultberg, Årets konditor 2014.

Korvvänner är vi nog allihopa, både du och jag. Annars hade du väl inte läst ända hit?

Men kan man, undrar nån kanske efter en sån middag – hur mycket fantast man än är – inte få för mycket av korv?

Svaret är enkelt: nej!

025

ANNONS
ANNONS