News55
Detta är en sponsrad artikel

Här har flera dödats i masskjutning

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 05 maj 2023Publicerad: 05 maj 2023

Minst åtta personer har dödats i en ny masskjutning i Serbien, den andra på ett par dagar. Den misstänkte skytten greps efter en flera timmar lång polisjakt under natten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Johan Hallnäs
Ytterligare en masskjutning inträffade i Serbien sent på torsdagskvällen.


Armin Durgut/AP/TT
Poliser spärrar av vägen in till orten Dubona under fredagsmorgonens jakt efter en masskytt.


Gärningsmannen färdades i bil och sköt urskillningslöst mot människor i staden Mladenovac, omkring fem mil söder om den serbiska huvudstaden Belgrad, sent på torsdagskvällen. Ytterligare minst 13 personer uppges ha blivit skottskadade och för flera beskrivs tillstånden som livshotande.

Det följdes av en omfattande polisjakt där fler än 600 poliser rapporteras ha varit med och letat efter den misstänkte i trakterna kring Mladenovac. Enligt första uppgifter i serbiska medier har personer skjutits till synes slumpmässigt i flera mindre orter i området.

En dödad polis

– Jag kände lukten av krut. Jag hörde oväsen i riktning från skolan. Vi såg människor ligga på marken, säger en invånare i orten Dubona till nyhetsbyrån AP:s utsände.

ANNONS

Den misstänkte identifieras av serbiska medier som en 21-årig man. Denne greps på fredagsmorgonen efter rapporter om att han barrikaderat sig och skjutit mot poliser. Gripandet skedde i staden Kragujevac, omkring tio mil söder om Belgrad, enligt public service-bolaget RTS.

Två av dödsoffren har identifierats som en manlig polis och dennes syster.

Serbiens inrikesminister Bratislav Gasic gick under natten ut och beskrev masskjutningen som en terrorhandling, men det framgår inte om han vet mer om motivbilden.

Vården i Serbien har gått ut med en vädjan om att människor ska ge blod, då det finns ett stort behov av detta till följd av dådet.

ANNONS

Andra inom två dygn

Masskjutningen i Mladenovac är den andra i Serbien på kort tid. I onsdags morse öppnade en 13-årig pojke eld på en skola i Belgrad och sköt ihjäl nio personer – åtta andra barn samt en säkerhetsvakt.

Tillgången på vapen bedöms vara stor i Serbien efter de senaste årtiondenas konflikter, men masskjutningar har varit väldigt ovanliga i landet.

ANNONS
ANNONS