News55
Detta är en sponsrad artikel

I jul går vi upp, men först ska vi ner! Vem har de effektivaste matråden?

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 21 nov. 2016Publicerad: 21 nov. 2016

Som vanligt var det en ljuvlig mathelg. Men nu måste det bli en snabb ändring! Jag menar, till jul och nyår går det ju inte att hålla vikten, det är som en naturlag. Man går upp nåt alldeles för jäkligt. Så nu gäller det att först gå ner i rask takt för att inte nettot ska bli för högt. Och för att man ska matcha uppgången i jul. Dags att prova 5:2!?  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Helgen började som vanligt med fredagsmys i form av ett par drajor med ost och kallskuret. Därpå en vansinnigt god, smörstekt gösfilé med knaprigt skinn och ett urgott smör, som ni måste ta receptet på:

25-50 g smör per person

Ett par hackade ansjovisfiléer

1 msk citronsaft och lite rivet citronskal

1 msk finhackad rödlök

en knivsudd vitpeppar

Rör ihop alltsammans och ställ kallt.

Urgott till all fisk, säkert även till kött eller fågel.

ANNONS

Fredagsfrossan kröntes med olika sorters glass, te och kakor.

Lördagen bjöd sen på färska skaldjur, ugnsstekt kyckling med rotsaker och ostkaka med grädde och körsbärssylt.

Och på söndagen lite rester  efter städning av frysen; tänk vad gott sånt kan vara! En ramslökssoppa från i somras, ljuvligt smakrik, med västerbottenpaj, och ett par goda sillbullar i korintsås. Små portioner, inte så många kalorier, det var nästan så att man kunde räkna in första 5:2-dagen. Tills det sprack nyss, strax före midnatt, när det som var kvar av ostkakan pockade på att bli uppätet, med mera grädde och sylt.

Så 5:2 får starta i morron. Om inget oförutsett inträffar. Särskilt svårt kan det ju inte vara, eller hur? Bara på det psykologiska planet, tycka-synd-om-sig-själv-känslan är ju en plåga.

Men alltså, 600 kalorier får man ju äta som karl under en 5:2 dag. Hur många räkor – utan såser och rostat bröd och smör och ost – är väl inte det? Med lite fantasi är det förstås massor av gott man kan klämma in under 600 kalorier.

Nån som har speciellt bra tips? Tas tacksamt emot. Men snabbt, snart är julmaten över oss…

ANNONS