News55
Detta är en sponsrad artikel

Jag är ett levande bevis på att det aldrig är för sent

Artikelbild
Artur Ringart
Artur Ringart
Uppdaterad: 30 dec. 2015Publicerad: 30 dec. 2015

Om det är något som 2015 har lärt mig så är det att livet kan ta det mest oväntade vändningar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

2015 var året då jag skulle ta det lugnt. Varva ner och satsa på min golf. Vad gäller mina IT-kunskaper var de mycket begränsade. Ett klick på min Iphone eller ett klick i datorn, sen måste det fungera. Annars är jag helt förlorad och anmärkningsvärt irriterad.

Att jag istället nu när året ska summeras skulle vara en IT-entreprenör kunde jag inte drömma om. Jag, en man på 63 år, som just slutat arbeta efter drygt 42 år i mediabranschen på Sveriges Radio, SVT och TV4.

Jag får ofta frågan varför jag inte bara varvar ner. Men sanningen är att jag har för mycket ogjort. Ingen i media – utom Amelia – satsade på oss äldre med erfarenhet. Det gjorde mig förbannad, rent ut sagt. Det skulle istället vara yngre läsare, yngre tittare eller yngre lyssnare. Media satsade inte på oss. Tillsammans med Fredrik Lundberg, min före detta kollega från TV4, lyckades vi skrapa ihop ett startkapital och lanserade vår sajt, News55.se, den 28 juni.

Att vår sajt har blivit verklighet och att det i dag finns en digital nyhetssida för alla med livserfarenhet, visar att inget är omöjligt. Det visar att det aldrig är för sent. Det går att börja om och göra något annat, även om man har blivit lite äldre och kan tycka att man har avslutat sin arbetskarriär.

Finns glöden, viljan och nyfikenheten går det.

En av mina vänner, i dag 65 år gammal, har ett förflutet som dataexpert på ett av Sveriges större företag. Hans fru arbetade inom sjukvården. Vid årsskiftet går hon i pension. De har tillsammans haft en dröm om att öppna en Bed and Breakfast-verksamhet vid sitt sommarställe. Under några år har han nu spikat och hamrat på en ny byggnad på baksidan av sitt sommarhus. I somras var det nya huset, med sovplats för sex personer, klart.

Och till sommaren förverkligar han och hans fru sin dröm. Då öppnar de sin nya, egentillverkade verksamhet. De har planerat, arbetat och funderat. Nu börjar en ny karriär för dem. Bilda bolag, ordna boknings system, baka eget bröd till frukostar, tvätta sängkläder med mera.

De är ännu ett levande bevis på att det aldrig är för sent. Det går att börja om på nytt. Ta vara den tid som finns. Livet tar inte slut för att man slutar arbeta och går i pension.

ANNONS

Nya äventyr väntar runt hörnet. Det gäller också för oss på News55. I dag är jag stolt över vad vi på så kort tid har lyckats åstadkomma. Vi har inte varit många. Men alla har bidragit med hårt arbete och sina engagemang. Vi är i dag en sida som når hundratusentals besökare per vecka. Vi når över en miljon människor på Facebook varje månad. När jag arbetade med TV fnös jag åt Facebook , som en dagslända. I dag gör jag inte det.

News55 finns även som app och nyligen bildade vi News55 productions, som kommer att göra rörliga bilder, bland annat tv-program. Vi märker att News55,s sätt att göra journalistik har fått fäste.  Vi vill sprida underhållning, kunskap och skapa debatt. Och vi känner en extra stolthet för att vi vid vår lansering i somras, drog igång debatten om åldersdiskrimineringen på den svenska arbetsmarknaden. 

Människor som vill och kan fortsätta arbeta, men som stängs ute från arbetsmarknaden. Vi kommer att fortsätta att skriva om det. Vi kommer också att fortsätta att skriva om äldrevården, om pensionerna, och fattigpensionärerna om livets glädjeämnen och sorger.

Vi har under den här tiden fått många uppskattande och värmande ord från er läsare. Det gläder oss och stärker oss i vår uppfattning att det behövs en röst på nätet för de med livserfarenhet. Vi försöker ständigt att förbättra oss för er skull. Tack för att ni läser News55 och ett riktigt Gott nytt år till er alla!

ANNONS