Så lätt det kan vara att ligga på plus hemma en hel kväll: servera en kanongod macka! Rökt fisk, senapsdressing, syrligt äpple och inlagd rödlök på grovt rågbröd. Märkvärdigare behöver det inte vara.
Detta är en sponsrad artikel
Kvällsmacka med rökt fisk och äpple


Ulf Elfving
Uppdaterad: 10 apr. 2019Publicerad: 10 apr. 2019
ANNONS
Råkade ha en fin rökt makrill hemma, men det går lika bra med böckling. Gör så här:
Smöra en skiva danskt rågbröd. Lägg på rensad rökt fisk. Blanda lika delar hovmästarsås (färdigköpt går bra) och majonnäs (helst Rydbergs klassiska) och häll över fisken. Toppa med stavar av syrligt äpple och skivad rödlök, gärna picklad, vilket betyder inlagd: lägg löken en timme i en ett-två-tre lag, alltså ättika-socker-vatten. Garnera med dill eller smörgåskrasse och strö över grovmald svartpeppar.
En läckerbit till kvällspilsnern. I all enkelhet.
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS