Kvällen före lön gapar det rätt tomt i många kylskåp. Men nog finns det ägg hemma? Och lök? En korvbit, kanske? Och potatis; absolut! Det blir en härlig bondomelett.
Lättare kan det inte bli. Eller billigare.
Mest läst i kategorin
Ägg är ju en enastående räddare i nöden, i alla möjliga former. Har man bara några ägg i kylen, är det lugnt.
Hemma älskar vi den här rustika omeletten med potatis och lök. Korven är inte nödvändig, men såklart god.
Och så lätt det är! Lägg en klick smör i stekpannan och låt lite lök fräsa där en stund. Skär ner tärningar av kalla potatisrester (kokta, stekta eller rentav bakade, eller råstek lite potatis) och eventuellt lite korv. Häll över några ägg, som vispats upp med ett par matskedar vatten, eller – gärna! – grädde eller gräddmjölk. Salta och peppra lätt, och riv kanske ner lite ost i smeten. Stek tills omeletten är krämig och stjälp upp den hel eller hopvikt. Något grönt och kanske en tomat är gott till.
Svårare är det inte.
I stort sett allt som behövs.