News55
Detta är en sponsrad artikel

Magiska natten gav full utdelning - och ett överraskande, ilsket nyp...

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 03 sep. 2016Publicerad: 03 sep. 2016

Vilken magisk natt och vilken upphetsande morron - inklusive ett rejält nyp! Av en ilsken kräfta, alltså. Och de var många. Under den trolska natten fyllde de burarna till sista plats, närapå.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var alltså kräftfiske i Bergslagen i går. I bedövande vackra vattendrag sänkte vännen Pelle och jag 24 burar, agnade med gädda. Sen var det darrande väntan som gällde.

Att vänta på morgonen och på att få ta upp kräftburarna måste vara som att ligga vaken natten före bröllopet och vänta på bruden. Spännande, pirrigt, exalterat.

Här fick vi nästan hundra brudar. Och ungefär lika många hanar.

20160902_083317

Och det är ju tjejerna man är ute efter, eller hur? Romstinna och välmatade som de är just nu (till skillnad från när premiärfisket inleddes för en månad sen).

Fast ilskna var de. Jag fick ett rejält nyp i näsan av en stor rackare, när jag höll upp henne till närmare – för nära – beskådande. Men vad gör det en sån här dag?

Det var en sagolikt vacker morron. Solen gick upp över de mörka, klara bergslagsvattnen, och grönskan hängde lummigt över strandkanterna. Och ingen bur var tom!

20160902_080046

ANNONS

Vissa var t.o.m. så fulla man kan begära. Över 20 kräftor i flera stycken:

20160902_080042

Djärv – en del kallar det naiv – optimist som jag är hade jag redan i förväg köpt lassvis med krondill. Så nu ska stora grytan fram.

Och sen… åhhhh!

ANNONS