News55
Detta är en sponsrad artikel

Sillen som kan bli en midsommarhit!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 22 juni 2016Publicerad: 22 juni 2016

Sverige förlorade och är ute ur EM, så det här matinlägget borde förstås handla om torsk... Men det blir roligare än så: det blir sill! Midsommarsill!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Utan att låta förmäten tror jag nämligen att jag råkat göra en sill som blir en hit på midsommarbuffén: ramslökssill. Den ska visserligen stå till sig minst ett dygn, men jag har redan provsmakat. Så gott det blev! Och så enkelt:

002

Fyra ingredienser – sill, majonnäs, gräddfil och ramslök (som det fortfarande går att få tag i, men den sjunger på sista versen). Har man inte tillgång till ramslök kan man förstås använda färsk vitlök och komplettera med hackad dill eller gräslök, men då blir det inte riktigt samma rätt. Så här gjorde jag i kväll:

Blanda en deciliter god majonnäs med en halv deciliter gräddfil. Hacka en näve ramslök ytterst fint och rör ner det. Skär inlagd sill i  mindre bitar och vänd ner. Ställ i kylen minst 12 timmar.

En bra start på sillbordet, tror jag! Sen blir det inlagd, matjes och currysill plus – förstås  –  gravad och inkokt lax, Jansson, strömmingslåda osv. Har också experimenterat med en svart vinbärssill men är osäker på hur den kommer att tas emot. Vi får se…

 

ANNONS