A-
A+

Här är semesterorterna med flest coronafall per invånare

Hälsa, Inrikes, SamhälleNews55

Semesterorterna drabbas av trängsel på bryggor och i restauranger, och toppar listan över nya coronasmittade. Detta rapporterar Expressen.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

Två turistorter på Västkusten toppar listan över flest nya coronasmittade, när man ser till fall per 10 000 invånare. Lysekil har flest antal nya smittade, och sedan kommer Sotenäs på delad andraplats. Det skriver Expressen med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rapport. Lysekilsposten har tidigare skrivit om detta. 

Eva Lindhusen Lindhé, biträdande smittskyddsläkare, som har sett trängseln chockeras inte över sifforna. 

– Jag är inte förvånad, om man säger så. Jag bor ju inte så långt ifrån kusten och har varit på dessa ställen och kikat , det är oerhört mycket folk. Det har inte varit så stor skillnad mot för hur det brukar vara vanliga somrar. Det är alltid katastrof, men går det inga smittsamma sjukdomar går det ju bra, säger hon till Expressen. 

Även Lena Malm, krisledningschef på länsstyrelsen i Västra Götaland vittnar om trängseln. 

– Det är mitt i semestern och det är allt fler som är ute och reser och allt fler som bor i kommunerna som semestrar hemma och rör sig i närområdena. Det blir trängsel på bryggor, man vill komma ner till vattnet och äta på restaurang, även badhus och andra samlingsplatser har pekat på trängsel, berättar Malm för tidningen

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!