News55

Här kan vårdpersonal tvingas avsluta sin semester

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 aug. 2022

Ökad smitta runt om i landet kan leda till att vårdpersonal tvingas att avsluta sina semestrar i förtid.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under sommaren har det rapporterats om att spridningen av covid-19 återigen ökar och allt fler blir smittade. Newsner skriver att ökningen påverkar den redan pressade vården. När smittan ökar så ökar även antalet inlagda patienter på sjukhus runtom i regionerna. Region Västernorrland ser nu ett eventuellt ofrivilligt behov av att kalla in vårdpersonal från sina semestrar.

– Det är det sista läget vi tar till, vi vill försöka undvika det för vi har ju behov av att den här personalen ändå får sin vila och komma tillbaka i höst och återfått krafter, säger Kjell Norman tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen.

Region Västernorrland har dock redan nu sänt ut förfrågningar till personal om någon kan tänka sig att frivilligt återkalla sin semester. Detta mot ersättning. Sjuksköterskor som under sin semester går in och tar extrapass får 5000 kronor för en dag och 25 000 kronor för en vecka. Skulle inte tillräckligt många frivilligt ställa upp kan dock regionen bli tvingade att beordra in personal.

– Jag hoppas att vi ska slippa det, det är bara att hålla tummarna att vi klarar av det ändå.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS