News55

Så räddade frun livet på svensk tv-stjärna

Artikelbild
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 14 juli 2021Publicerad: 14 juli 2021

I dagarna fyllde svensk tv-profil 50 år. Hade det inte varit för frun så hade han inte fått uppleva detta. Det skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är programledaren och tv-profilen Peter Jihde som har nått 50-års strecket. På det personliga planet har Peter Jihde en del att kämpa med. Förutom att han är bipolär har han även diabetes typ 1 sedan 10 år tillbaka, skriver Aftonbladet.

Hustrun Karin har räddat livet på honom vid två tillfällen när han inte varit vid medvetande eller minns någonting.

-Då har hon jobbat med Glukagonsprutor i låret som sätter igång sockerproduktionen och så vaknar man upp igen, säger Peter Jihde.

På frågan om han känner sig rädd så svarar han:

– De som lever runtom mig, och då framför allt Karin, har sett det där. Det har ju inte jag gjort, jag minns det inte. Jag är själv inte rädd, men jag vet att de som lever runt mig har en större rädsla.

Peter och Karin Jihde har levt tillsammans i 16 år och han bedyrar sin kärlek till frun och att de har ett väl fungerande lagarbete.

– Man blir ett väldigt bra lag vilket jag tycker att vi är, både som en duo och familjemässigt. Karin är en av de vackraste och smartaste människorna som finns, hon är helt fantastisk, säger Peter Jihde till Aftonbladet.

Härom året skrev de en bok tillsammans med titeln “En match för livet” där de berättar om tiden efter Peters diabetesdiagnos, då han samtidigt genomgick en depression.

ANNONS

– Det skedde inte samtidigt utan under en längre tid och i intervaller. Vi hade också små barn och mycket att göra. Jag tror ganska många har upplevt samma situation när det blir för mycket av allting. Men får du lite diabetes på det också så blir det en utmaning, säger Peter Jihde.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS