News55

Uppskattad SVT-profil lämnar - tittarna besvikna

SVT-profil om sin sjukdom: “Fick lära mig att gå igen”
Vägen tillbaka har varit lång för den omtyckta programledaren i SVT. Foto: Christine Olsson / TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 maj 2022

En populär programledare på SVT slutar efter fem år och tittarna är kritiska mot SVT. Det rapporterar Svensk Damtidning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I lördags sändes det sista avsnittet av “Go’kväll” med Pia Herrera som programledare. Hon har jobbat med programmet i fem år och varit uppskattad av tittarna.

Det var i februari som Herrera fick beskedet att hon var tvungen att sluta, antingen i slutet av året eller redan innan sommaren. Hon valde då att inte förlänga kontraktet för “Go’kväll”.

Nu uttrycker tittarna sin ilska över att SVT släpper en så duktig programledare, skriver Svensk Damtidning.

“Det är så sorgligt och så dumt! Denna pärla borde verkligen fått vara kvar! Tänk till och tänk rätt SVT”, skriver en person på tidningens Facebook-sida.

“Ett stort misstag av SVT att inte ta tillvara på en så duktig medarbetare, hon är den absolut bästa programledaren i Gokväll”, skriver en annan.

Pia Herrera kommer att synas i rutan i sommar igen, då hon medverkar i “Morgonstudion” men efter det är framtiden oviss.

– Självklart vore det helt fantastiskt kul att ha ett program. Ett program med gäster, kanske något talkshow-liknande. Jag tror inte att det kommer hända – men det är absolut en dröm, berättar hon för Expressen.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS