News55

Google anklagas för förräderi av miljardär - får stöd av Trump

Artikelbild
Googles insamling av platsdata från konsumenter är ett brott mot GDPR, enligt Sveriges konsumenter. Arkivbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 16 juli 2019Publicerad: 16 juli 2019

Den amerikanske miljardären Peter Thiel anser att Google bör utredas för förräderi och anklagar sökjätten för att samarbeta med den kinesiska regeringen. Detta uppmärksammades genast av USA:s president Donald Trump som uppger att hans administration kommer att undersöka om anklagelserna har någon sanning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Samtidigt lovordar Trump Thiel som “en lysande person som har större kännedom om ämnet bättre än någon annan”, fritt översatt.

Han uppmanar även tv-kanalen Fox att sprida ordet.

Redan innan den amerikanska börsen öppnat föll Googles moderbolag Alphabet i den så kallade förhandeln, med 1,4 procent.

Fox News har allmänt beskrivits ha en republikansk tyngdpunkt i sin nyhetsrapportering.

Peter Thiel har grundat flera företag, däribland betaltjänsten PayPal. Han är också känd för att vara en tidig investerare i Facebook. Det är ingen hemlighet att han är tekniksektorns största Trump-supporter. I slutet av förra året gav han sitt stöd till Trumps kommande återvalskampanj.

Thiel tycker att Trump varit hyfsat framgångsrik under sin första mandatperiod och hyllar bland annat skattereformen, tullarna mot Kina och förändringarna i Nato.

Riskkapitalisten försvarade också Trumps ibland lite lösa förhållande till fakta. Thiel menar att han istället är ärligare än de tre senaste presidenterna då han till skillnad från dessa vågat att diskutera kontroversiella ämnen som invandring och handel, rapporterade nyhetsbyrån Finwire då.

Hur Google ser på anklagelserna är i dagsläget oklart, ska tilläggas.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS