News55

Hon blir ny programledare för Allsång på Skansen

Artikelbild
STOCKHOLM 2015-03-14
Fredrik Lundberg
Fredrik Lundberg
Uppdaterad: 17 aug. 2015Publicerad: 17 aug. 2015

Enligt uppgifter till Aftonbladet blir det Sanna Nielsen som tar över efter Petra Marklund i Allsång på Skansen. – Hon är det självklara valet, säger en källa till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Aftonbladet bestämdes den nya programledaren redan innan Petra Marklund hoppade av som programledare för programmet förra tisdagen.

– Det stämmer att hon blir programledare. Jag kan inte svära på att alla papper är påskrivna ännu, men de är överens, säger en källa Aftonbladet.

LÄS MER: Sanna är klockren för Allsång på Skansen

Sanna Nielsen blev hyllad för sin insats som programledare i Melodifestivalen i våras. Sedan dess har hon varit en av favoriterna att ta över programledarskapet Allsång på Skansen som är ett av Sveriges populäraste program.

Petra Marklunds har varit ifrågasatt som programledare för allsången i sommar. Bland annat har News55:s krönikör Leif Schulman krävt att SVT ska byta ut redaktionen för programmet pga att valet av Petra var fel från början.

    LÄS MER: 80 år med Allsång på Skansen – här är alla tiders allsångsledare

Reaktionerna på sociala medier har inte låtit vänta på sig. ”Sanna Nielsen tar över Allsångsmikrofonen. Huka er gubbar och kärringar – det här kommer att bli bra!” skriver Babben Larsson på Twitter. Även Malena Ernman är positiv till nyheten. ”Lysande val. Igen”, skriver hon.

Thomas Hall, nöjeschef på SVT, säger till Kulturnyheterna på SVT att han inte vill kommentera uppgifterna om vem som blir ny programledare för allsången innan någonting är påskrivet.

ANNONS

      LÄS MER: Petra Marklund svarar på kritiken

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS