News55

Lap Dånalds anmäld för sin renburgare - ändrar namn

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 17 aug. 2015Publicerad: 17 aug. 2015

Efter en anmälan från en "lurad" fjällvandrare som inte fått den renburgare han förväntat sig, byter nu företaget Lap Dånalds namn på burgaren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Vi frågade vad det var för kött i burgaren och då fick vi till svar “blandat” när vi trodde att det skulle vara renkött i en renburgare, säger Erik Bergqvist, till News55.

Det var efter en dag av fjällvandring som han begav sig till Lap Dånalds, ett företag som säljer renburgare längst vandringsleden mellan Nikkaloukta och Kebnekaise fjällstation.

– Vi kom dit och valde mellan Big Lap och Renburgare. Min tjej tog renburgaren och jag tog Big Lap. Men eftersom min tjej inte gillar dressing sade hon att hon inte vill ha några tillbehör. Då frågade de “inte ens renkorven?”, det gjorde mig fundersam, berättar Erik Bergqvist.

Han valde att ifrågasätta köttet i burgarna, och svaret “blandat”, gjorde honom än mer betänksam.

– Jag antog då att det var blandfärs, inte renkött. Det såg ut som sådana där burgare man köper frysta och får bryta av innan man steker, säger Erik Bergqvist, som nu har lämnat in en anmälan till Konsumentmärket.

– Jag gjorde det eftersom jag kände mig lurad säger han.

Har bytt namn

Och mycket riktigt. När News55 når Lap Dånalds vd Andreas Sarri visar det sig att företaget nu bytt namn på burgaren för att undvika förvirring.

ANNONS

Den ren som fanns med i Lap Dånalds tidigare burgare har bestått av renkorvsskivor som laggts på tillsammans med Coleslaw.

– Den heter nu “hamburgare med renchips” och chipsen består av rökt rensalami, säger Andreas Sarri.

Erik Bergqvist kommenterar namnbytet:

– Det var väldigt vältajmat, men bra. Jag hoppas att de byter namn på alla skyltar också som marknadsför renburgaren.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS