News55

Pensionärerna bakom skylten: Alla gamla borde leka lite mer

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 12 aug. 2015Publicerad: 12 aug. 2015

Pensionärsparet Kerstin Carlgren och Reidar Tengman satte upp skylten på Visingsö år 2013 men på sista tiden har den uppmärksammats extra mycket. – 20 stycken stannade och fotade skylten på bara en timme, berättar Reidar Tengman för News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det började som ett skämt om hur familjen på bästa sätt skulle få bilar att sakta ner, då det ofta finns både katter och lekande barn i närheten av Kerstin Carlgren och Reidar Tengmans hus.

– Vi skojade om att det bästa vore en skylt som varnade för lekande pensionärer istället för den klassiska varningen för lekande barn, berättar Reidar Tengman.

– Vi fick den här skylten som en rolig present av våra barn men den fungerar ju också bra, bilarna saktar verkligen ner, säger han.

Stormen med uppmärksamhet följde när bilden på skylten lades ut i media som en kul nyhet.

– Sedan dess stannar det bilar hela tiden som vill ta bild. Alla tar skylten på ett mycket positivt sätt, skrattar och är glada, berättar Reidar Tengman, och ger ett exempel:

– Jag skulle dricka kaffe och läsa tidningen här i trädgården, på bara en timme var det ungefär 20 stycken som stannade och fotade skylten.

– Det kommer ännu mer människor nu när vi fått färja också, säger Kerstin Carlgren, till Nyheter24.

Men skylten bär också med sig ett budskap till alla pensionärer där ute i landet.

ANNONS

– Jag tycker att vi pensionärer ska ta livet mer lättsamt, man ska tillåta sig att få leka och ha roligt trots att ålderssiffrorna börjar bli lite högre.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS